Каталог

Преинсталиране

Професионално инсталиране и преинсталиране на Windows на лаптопи и PC

Професионално инсталиране на Windows може да бъде направено добре само в специализиран сервиз. Същото важи и за преинсталиране на Windows.

Какво отличава професионалното инсталиране и преинсталирането от аматьорското?

Първо трябва да сте наясно на коя версия ще се спрете и какво ще инсталирате. Какви са параметрите на хардуера на лаптопа и PC-то и коя версия на Windows OS ще е най-подходяща за целта. Ако сте решили да запазвате файлове, то това преценете още преди да започнете преинсталация. Работата с дяловете на диска е много важна и отговорна предвид на необходимостта да се запази информация на тях. За системи с два гигабайта рам памет и по-слаби е добре да се инсталира 32 (х86) версия на Windows 7. В случай, че разполагате с рам повече от 2 гигабайта, примерно 3 GB или 4 GB е добра идея да сложите 64 битов Windows 7 serv. pack 1,  или Windows 8.1. Друго правило е да не пипате дяловете на хард диска, ако държите на данните и файловете вътре. Не трийте дялове, нито форматирайте. По време на инсталацията на Windows системата сама ще предложи да премести цялото съдържание на стария Windows в папка наречена Windows.old. В последствие след като приключи преинсталацията може да изтриете от там ненужните папки и файлове. Важно условие за успех е предварително да се прецени какво да се инсталира от всички познати версии на Windows. За стари компютри и стари преносими компютри с едноядрен процесор и до 1 гигабайт рам е добре да не рискуваме и да приготвим Windows XP Serv. pack 3. Никога не ползвайте Windows XP инсталатор с по-стар пакет от Service Pack 3. За машини с двуядрени процесори и по-силни и с повечко рам памет може да избираме между Windows 7 Service pack 1 и Windows 8.1. Не използвайте инсталационни пакети на Windows 7 без сървис пак 1.

Второ правило на професионално инсталиране е внимателния подбор на драйверите. Инсталиране на неподходящ драйвер на системата може да се окаже фатално за цялата инсталация. Ето защо е добре предварително да се направи точка на възстановяване на системата на Windows непосредствено преди да се започне с инсталирането на драйвери за устройствата.

Трето. Никога не оставайте вашия нов Windows, която и да е версия без антивирусна защита. Добрата антивирусна програма и антивирусните защити на компютърната система са ключов фактор за стабилността и бързината на работа. Препоръчвам използване наESET NOD32 Antivirus. Други възможни риълтайм антивирусни програми по избор са: Avast, Avira, AVG, Microsoft Sec. Essentials и други. Те обаче са по-слаби като свободни версии за изтегляне и инсталиране с фри лиценз. Те често изпускат вируси! Само една антивирусна програма вече не е достатъчна за подсигуряване на системата на Windows. Ето защо е добре да ползвате антивирусни чистачки като вариант Б. Добри за целта са безплатни програмки като Malwarebytes и Hitman Pro.

Четвърто условие за успех на вашата инсталация на Windows е избора на качествени програми за инсталиране след приключване на всичко останало описано по-горе. Ако не се чувствате сигурни при нужда от инсталиране на Windows на лаптоп, или за професионално инсталиране и преинсталиране на Windows на PC е по-добре да потърсите професионално решение в лицето на специализиран сервиз. За връзка с нас 0878979106

Няма добавени продукти в тази категория.
Онлайн магазин
ОНСЕТ ЕООД - Благоевград © 2018